31 ian. 2009

IT’S A MAD , MAD WORLD

0
Cogito, ergo sum* … versus … tabula rasa**

Mă conving pe zi ce trece că Terra, planeta aceasta minunată care încă ne mai accepta ca pe nişte paraziţi pe suprafaţa ei ar trebui sa ne expulzeze în spaţiu pe unii dintre noi. Trăim într-o lume nebună şi acest lucru nu l-am constat doar eu dar m-am convins pentru a mia oară că este adevărul. Nu a trebuit să fac nici cel mai mic efort ci doar să citesc revista presei pe internet.
Prima ştire, primul WOW. În primul rând am observant faptul că domnii de la Realitatea au ceva cu animalul numit ,,capră” (nefiind nicio aluzie sexuală la mijloc ). Dacă răsfoiţi de curiozitate pagina dedicată animaluţelor pe site-ul www.realitatea .net veţi observa cel puţin 3 sau 4 ştiri al căror ,,actor principal” este o capră. Dar să revenim … articolul suna, pe scurt cam aşa … o capră a fost arestată pentru furt de maşină. Poliţia nigeriană a arestat o capră că ar fi furat o maşină. Martorii au explicat poliţiei că au văzut hoţi care dădeau târcoale maşinii şi au pornit în urmărirea lor. Atunci, unul dintre bandiţi s-a trasformat în capră. Poliţia păzeşte de atunci capra, aflată în detenţie provizorie, în aşteptarea unei soluţii.
Cea de-a doua ştire. Cum poţi să cumperi un loc în Parlament? La alegerile din 30 noiembrie se puteau cumpăra lejer locuri în Parlament (nu că nu s-ar cumpăra şi cu alte ocazii). În urma unui experiment realizat de ,,România Liberă” în câteva judeţe din ţară s-a ajuns la concluzia că pentru câteva zeci de mii de euro un primar poate aduce foarte multe voturi prin convingerea cetăţenilor din comună să-l voteze pe candidatul respectiv. Chiar dacă acest lucru însemna să-l ajute pe candidatul X în defavoarea candidatului de la partidul din care făceau parte, ei făceau pact cu diavolul pentru o sumă frumuşică. Ba mai mult de atât, primarii, oameni de treabă şi cu inima mare le-au oferit şi lecţii suplimentare privind mijloacele de fraudare a alegerilor.
Au urmat ştirea despre un copil bolnav de ciroză hepatică a cărui operaţie nu poate fii realizată întrucât părinţii au picat examenul psihologic, pentru a demonstra că sunt capabili să aibă grijă de el dupa operaţie. Copilul urma să fie dat în grija unui asistenta maternal dar … a avut din nou ghinion. Directoarea instituţiei, cea care cunostea cel mai bine situaţia minorului, este ameninţată cu destituirea si nu a mai trecut pe la munca. Funcţionara care-i ţine locul spune că a aflat abia la sfârşitul săptămânii trecute de cazul copilului şi a pasat problema unei asistente sociale, care a promis că va acţiona "în regim de urgenţă" pentru rezolvarea procedurilor birocratice. Până atunci, însă, situaţia copilului se agravează.
Spre final am dat peste eleva porno care tocmai şi-a lansat filmul şi face show-uri erotice life. În acest caz, dacă stau bine să mă gândesc cred că va ieşi mai câştigată financiar decât mine, care-mi tocesc creierii cu înţelegerea modelului de vot consensualist şi efectele metamorfice ale puterii politice. Totuşi mai bine sărac şi cu sufletul curat … sau mă rog … faţa.
Bomboana de pe tort … euro a crescut şi la uşă ne bate colapsu economic (care probabil o să zică ,,Boo! Are you scared?”), aşa că nu ne mai rămâne decât să conştientizăm esteticul tragicului şi să râdem.

* cogito, ergo sum - lat. cuget, deci exist
** tabula rasa - lat. tablă ştearsă (aici cu înţelesul de stare de ignoranţă, de incultură)

No Response to "IT’S A MAD , MAD WORLD"