21 ian. 2009

TAKE A LAST LOOK AROUND …

3



Foarte multe evenimente se întâmplă în fiecare zi în jurul nostru. Mai mult sau mai puţin importante, unele sunt comentate mai intens de către mass-media, altele sunt aproape ignorate. Pe lângă poşetuţele divelor, sâni, rochiţe, vacanţe, ceasuri şi ce-şi mai cumpără sau pe unde se mai duc tinerii din generaţia ,,Pro-Dorobanţi” , oamenii raţionali ar trebui interesaţi de subiecte mult mai importante.
Pe ordinea de zi se află nenumărate titluri din care se poate alege şi pe care nu are rost sa le amintesc deoarece în toate publicaţiile din România. Diferenţele le veţi putea face doar citind ,,printre rânduri”, cum foarte bine mă sfătuia acum puţin timp un amic.
UNSEEN ... CONTROLLING ...
Din categoria ,,Ceea ce este permis lui Jupiter nu este permis boului” *, legea 298/2008 sau cum să readucem CONTROLUL in mâinile statului. Părerile legate de aceasta sunt nenumărate şi împarţite in 3 categorii: Pro, Contra şi Indiferent, vorba aceea, câţi oameni atâtea păreri. Nu voi reaminti aici textul legii luând fiecare articol la dezbătut, o singură precizare trebuie făcută: chiar dacă textul legii nu stipulează că se va asculta convorbirea sau CE se vorbeşte şi doar CÂND, CINE, UNDE, CUM şi CU CINE se vorbeşte controlul este deja instaurat de către putere.
Pare inofensivă această lege dar are foarte multe dedesubturi. Poate fii încadrată in genul de lege ,,Matrioshka” – textul legii se încadrează fizic în câteva pagini, deci este limitat dar controlul nu se face in limita acelor pagini ci este mult mai profund decât pare. Oricum telefoanele se ascultau şi fără să fie legal acest lucru dar reglementarea unei astfel de acţiuni pare scandaloasă. Nu neg partea, hai să îi zicem pozitivă a legii, şi anume faptul că poate stopa acţiunile teroriste dar graniţa între cele două părţi este atât de fragilă, aproape invizibilă şi să nu uităm că oamenii sunt imperfecţi.
Dacă este să privim în ansamblu socialismul, comunismul era ceva admirabil, un impuls de filosofie şi etică, dar s-a dovedit atât de nociv încât a acaparat şi a ruinat aproape jumătate din continentul european precum şi multe alte ţări din exteriorul acestuia. S-a dovedit a fi numai o simplă utopie, menită a raţionaliza şi a îndobitoci.
Mă întreb de foarte multe ori ,,de ce?”, mă uit în jurul meu şi realizez că aceasta este soartă pe care o merităm. Într-o ţară în care 70 de procente din populţie ar înlocui în orice clipă democraţia cu tirania, în care libertatea de opinie este pusă pe locuri inferioare nevoilor practic, animalice (cum este hrana), în care se fură pentru că aşa te îmbogăţeşti mai repede şi fără efort, în care se pune accent pe cât de ,,cool” eşti nefiind important dacă în loc de creier ai gândaci ... într-o astfel de ţară totul e posibil.
Take a last look around ... ssssstttt ... învaţă să gândeşti ... să spui multe în cuvinte puţine
• Proverb din latină – trad. ,,Quod licet Iovi non licet bovi”

3 Response to TAKE A LAST LOOK AROUND …

Anonim
23 ianuarie 2009 la 02:31

Este legea 298/2008, nu 289

Anonim
29 ianuarie 2009 la 13:57

Draga Rodica,

1. nu inteleg relevanta fotografiei

2. cred ca a spune ca "70 de procente din populţie ar înlocui în orice clipă democraţia cu tirania"este o afirmatie mult prea fortata. gandeste-te la cat de informati sunt cetatenii astazi, la ce inseamna pentru ei democratia si cate lucruri stiu ei despre tiranie.
Merita gandita treaba

1 februarie 2009 la 06:14

În primul rând, fotografia reprezintă un aparat de interceptat convorbiri telefonice.
În al doilea rând afirmaţia nu este deloc forţată, este o realitate. Este un studiu sociologic ce afirmă acest fapt. Nu în ultimul rând lipsa de informaţie este cea mai penibilă scuză pe care o poate aduce cineva în apărarea sa. JUST THINK ABOUT IT ... oamenii despre care susţii că duc ,,lipsă de informaţie" au trăit şi înainte de 89 ... pot compara. Eu trăiesc printre oameni, nu vorbesc dintr-o încăpere vidată şi observ în fiecare zi acest lucru. Fantoma comunismului încă ne bântuie.